Главная » 2011 » Сентябрь » 16


Начало сентября самое время задуматься о запасах овощей и фруктов на зиму. Стоит ли запасаться овощами и фруктами на зиму? Нынешнее лето погодой не баловало. Бросало из крайности в крайность - то дождем зальет, то мучило жарой ... Фермеры говорят ... Читать дальше »

Просмотров: 2458 | Добавил: foodstuffs | Дата: 16.09.2011 | Комментарии (1)


 Ми дізналися, як обирати «борщовий набір» і де знайти його дешевше. 
 Зараз завдання № 1 для киян - дешевше запастися картоплею на зиму. Це питання стало ребром, після того як буквально в лічені дні ціни на «другий хліб» підскочили з 3 грн. за кілограм до 4-4,5 грн.А на деяких ринках з'явилася картопля по 7 грн. І це при тому, що в цьому році, незважаючи на потопи в Західній Україні і спеку на сході і півдні, урожай всього на 1% нижче в порівнянні з минулим роком. Так заявив міністр агрополітики Микола Присяжнюк.«Валовий збір залишився на торішньому рівні», - підтверджує фахівець консалтингової компанії «АПК-Інформ» Тетяна Гетьман. «А ціни підскочили через те, що багато картоплі зараз йде на експорт у Росію», - пояснює Микола Верницький, директор консалтингової компанії «Про Агро». 
Як би там не було, факт залишається фактом: ціни на «другий хліб» кусаються. Як видно з нашої таблички, найбільше зараз шансів купити картоплю по 4-5 грн. за кілограм. Втім, залишилися ще точки, на яких її продають за старими, неажіотажним цінами.Так, в «Каравані» нам вдалося знайти картоплю за 3,35 грн. за кілограм. Але якщо дивитися на картину в цілому, то все-таки дешевше зараз продається картопля на ринках: тут частіше можна побачити цінник «4 грн. / кг».  ... Читать дальше »
Просмотров: 1345 | Добавил: foodstuffs | Дата: 16.09.2011 | Комментарии (0)